dijous, 19 de novembre de 2015

CONTE: EL MONSTRE DE COLORS

Autora: Anna Llena 
Il·lustradora: Anna Llenas 
Editorial: Flamboyant

Conte per treballar les emocions.
Sabrà posar en ordre l'alegria, la tristesa, la ràbia, la por i la calma?

Un monstre és el protagonista d'aquest conte, un monstre però molt especial.  El Monstre de Colors té un problema i és que no sap què li passa! No sap si està content, trist, enfadat, nerviós, calmat, si té por... s'ha fet un embolic amb les seves emocions i ara li toca desfer aquest embolic ja que totes les emocions barrejades no funcionen massa bé! I preguntareu com podrà fer-ho oi? 

Doncs el monstre resoldrà els seus problemes gràcies a una amiga que l'ajudarà a classificar les seves emocions en pots i encara més identificarà cada emoció amb un color!!!

                                     (extret de la página de l'Anna Llenas)


Així tenim el groc del Sol per l'alegria,  el blau del mar per la tristesa,  el vermell del foc per la ràbia, el verd de les fulles dels arbres per la calma, el negre per la por i el rosa per l'amor!                  


En acabar el conte descobrim el problema real del monstre... està enamorat i evidentment l'amor a vegades és d'allò més complicat!

Totes les emocions són importants però juntes i sense control a vegades no ens ajuden i és llavors quan ens preguntem: què em passa? o no sé que em passa? - aquesta podria ser la reflexió que podem treure del conte.

Un conte ideal per grans i petits, un conte que permet unir el món dels sentiments amb els colors i fins tot amb els petits permet anar més enllà i preguntar-nos què li passaria si tingués gana, de quin color seria llavors o bé si té son... podem per tant reflexionar i anar molt més enllà del que tenim pensat o proposat ja que a vegades són ells mateixos els que ens obren un diàleg i ens permeten descobrir aspectes que per nosaltres passen desapercebuts. 


El dia que vam explicar el conte a la classe els nens van passar una bona estona.  Aprofitant que el monstre classifica els sentiments en pots i segons els colors, nosaltres vam dibuixar els nostres monstres de colors i de sentiments i ara els tenim a la classe com un element més de treball! 

Contes com aquests ens permeten treballar d'una manera divertida, dolça i tendra el món de les emocions, aquest món tant delicat i complicat que cal i s'ha de treballar ja des de petits. Cal  tenir clar la necessitar d'educar les emocions. Cal anar treballant per afavorir la consciència, la regulació i autonomia emocional i ajudant aixi a formar "personetes" cada vegada més competents socialment i emocionalment. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada